Tips om mooi ouder te worden!

We willen er natuurlijk allemaal goed en mooi uit blijven zien wanneer we ouder worden. Natuurlijk verandert er vroeg of laat allemaal wat voor ons. Ons lichaam wordt ouder, de huid slapper en krijgen we rimpels. Het is belangrijk om te zorgen, dat je er mooi uit blijft zien. Persoonlijke verzorging is hierbij natuurlijk van belang. Het is ook goed om in beweging te blijven. Fysiek moet je in beweging blijven wanneer je ouder wordt, maar ook je geest. Graag geven we je een aantal tips om gezond en jong van lichaam en geest te blijven.

Blijven bewegen!

Het is goed om te weten welke verschillende senioren aanbiedingen er regelmatig zijn in fitnesscentra, yoga klassen en ook bij het zwembad. In beweging blijven hoeft niet duur te zijn. Het is gezond. Je blijft fit en je voelt je ook een stuk beter. Ook heeft het een positieve uitwerking op je geest. Je hoeft niet direct mee te gaan doen aan een marathon, triathlon of de elfstedentocht. Gewoon starten met een gezonde wandeling, yoga, fietsen en ook tennissen of squashen bijvoorbeeld is al genoeg. Naast het fysieke element is het ook goed voor je sociale netwerk.

Een goede houding

Naast voldoende beweging is het belangrijk om de juiste houding te hebben. Rechtop zitten zorgt voor meer energie. Ook zie je er veel sterker en gracieuzer uit. Het is goed om met oefeningen te zorgen voor een rechte houding. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen.

Zelfvertrouwen!

Schoonheid komt van binnen. Het is wat je van binnenuit naar buiten straalt. Zelfvertrouwen is een van de mindsets welke zorgt voor een mooi uiterlijk. Wanneer je daarnaast ook zorgt voor de juiste kleren en een verzorgd uiterlijk ben je al een heel eind. Ga op tijd naar de kapper en voor de dames is natuurlijk wat make-up en gelakte nagels een pluspunt.

Zelfvertrouwen zorgt voor optimisme. Optimisme is goed voor de geest. Het is een vicieuze cirkel waar je van kunt genieten. Het is gemakkelijk om op te geven en bij de pakken neer te gaan zitten. Het is beter om positief te zijn en sterk!

De tandarts en een mooie lach!

Tanden poetsen en de tandarts bezoeken zorgen voor een stralende glimlach. Gele en onverzorgde tanden maken je een stuk ouder. Een mooi schoon wit gebit maakt je een stuk jonger. Het is gewoon mooi! Regelmatig zien we senioren aanbiedingen om de tanden te laten bleken. In overleg met de tandarts kun je beslissen of dit ook iets voor jou is.

Een zachte huid

Hoewel we geen zachte babybilletjes meer hebben is het natuurlijk belangrijk om te zorgen voor een schone en stralende huid. De juiste verzorgingsproducten halen de wallen onder je ogen weg. Het is heerlijk om ook je huid een verzorging te geven met een scrub of maskertje.

Niet teveel in de zon zorgt voor het behouden van een mooie huid. De huid wordt vooral door de zon ouder. Kies voor een dagcrème met een zonnefilter. Bescherm je huid tegen de uv stralen van de hete zon.

Je bent wat je eet!

Het is niet nieuw! Wat je eet is bepalend voor je geest en voor je lichaam. Eet daarom gezond en drink ook voldoende water. Kies voor meer vezels, granen, vette vis en wat mager vlees. Wees spaarzaam met suiker en zout.

Mis je schoonheidsslaapje niet

Er wordt vaak lacherig over gedaan. Het is echter belangrijk om voldoende te slapen. Tussen de 7 en de 9 uur slaap per nacht is voldoende. Het zorgt onder andere voor een mooiere huid. Te weinig slaap zorgt er trouwens voor, dat je dikker wordt.

Wanneer je je moe voelt na een lange nacht slapen is het goed om minder te eten voordat je onder de wol kruipt.

Geef een antwoord