Wat is Seniorweb

SeniorWeb is een vereniging welke landelijk werkt en al 150 duizend leden heeft, meer dan 400 cursuslocaties en meer dan 3 duizend vrijwilligers. Het is een vereniging voor senioren welke al sinds 1996 actief is om senioren te helpen om de digitale wereld beter te begrijpen. Het moet helpen om senioren meer en beter gebruik te laten maken van het internet en van computers.

Wat doet SeniorWeb?

Het maakt niet uit welke digitale vaardigheden je wilt ontwikkelen. Het maakt ook niet uit of je een praktische oplossing zoekt of juist meer achtergrond informatie. Op SeniorWeb kom je verder. Het wordt allemaal gemakkelijk stap voor stap uitgelegd. Het kan gaan over smartphones, Facebook, internetbankieren, Windows, tablets of WhatsApp bijvoorbeeld. Er zijn volop onderwerpen. Er is een informatieve site, het tijdschrift Enter en daarnaast zijn er ook volop online cursussen. Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes is er ook een nieuwsbrief, die wekelijks uitkomt.

Meer persoonlijke hulp nodig?

Het kan natuurlijk voorkomen, dat er een meer specifieke vraag is. Het is dan mogelijk om gebruik te maken van de hulp van de vrijwilligers van PCHulp. Ze helpen je graag om een oplossing te vinden. Het advies kan via het internet komen, via de telefoon en zelfs via een bezoek aan huis. PCHulp is er exclusief voor de SeniorWeb leden.

Een cursus bij u in de buurt?

Dankzij de meer dan 400 cursuslocaties in Nederland is het mogelijk om er een computercursus te volgen. Een workshop is een mogelijkheid, maar ook een inloopsessie kan. Ook hier zijn er volop vrijwilligers welke geduldig en deskundig je helpen. De onderwerpen zijn Facebook, Windows, foto’s bewerken, tablets, mobiele telefoons en nog veel meer. Op SeniorWeb is er een compleet overzicht van mogelijkheden. De locaties en lessen worden hier weergegeven.

De online lessen

Het is ook mogelijk om een online cursus te volgen via de website. Iedere cursus bestaat uit meerdere lessen. Je beslist zelf waar je start en welke cursus je wilt volgen. Stap voor stap worden er met de hulp van instructievideo’s lessen gegeven. Er zijn ook toetsen om te zien hoe goed je de stof beheerst.

De voordelen van een SeniorWeb lidmaatschap

Voor de leden van SeniorWeb zijn er volop voordelen. We sommen ze graag kort voor je op. Het gaat om:

  • Ongelimiteerde online hulp en helpdesk
  • Telefonische hulp voor de computer
  • Hulp aan huis bij de computer
  • Ieder kwartaal het tijdschrift Enter
  • De wekelijkse nieuwsbrieven bomvol informatie
  • Computerboeken en accessoires

Ook lid worden? Sluit je aan bij een vereniging met 150 duizend leden! Het is mogelijk om je online direct aan te melden en gebruik te maken van alle voordelen welke SeniorWeb biedt.