loading
please wait

Op tijd de woning aanpassen

maart 30, 2018

Goed nieuws! We worden allemaal steeds ouder. Gemiddeld leven we langer, gelukkiger en gezonder. Het is mogelijk om ook steeds langer in huis te blijven wonen. Waar veel oudere mensen al snel naar het bejaardentehuis gingen, leven we nu nog in huis tot het echt niet meer kan. Een paar aanpassingen in het huis maakt het mogelijk om langer te genieten van je eigen huis. Het is hierdoor mogelijk in je eigen omgeving te blijven wonen. Een oude boom moet je niet verpotten zegt men wel eens. Er zijn voldoende hulpmiddelen op de markt om dit te realiseren.

Een seniorenwoning

Er zijn specifieke eisen aan een seniorenwoning. Een van de zaken welke van belang zijn, zijn het weghalen van een drempel. Wanneer je een rollator hebt wil je hier niet tegenaan stoten. Ook is het slim om te kiezen voor bredere deuren, zodat je er met een rolstoel gemakkelijker door kunt. Belangrijk is ook om te zorgen voor een gemakkelijk toegankelijk toilet.

Ook aanpassingen aan de badkamer zijn belangrijk. Het is vaak niet moeilijk om een aanpassing door te voeren. Een instapbad bijvoorbeeld. Het maakt het ideaal om jezelf te wassen. Je hoeft niet bang te zijn, dat je in de badkuip rolt en er niet meer uit kunt komen. Een douchekruk en handvaten aan de muur zijn slim. Een inloopdouche is natuurlijk ook een optie.

Niet direct verhuizen!

Het is niet nodig om direct te verhuizen wanneer je wat ouder wordt. Het is belangrijk om te zorgen voor de juiste aanpassingen. Natuurlijk is het niet handig wanneer je in een complex woont zonder lift. Trap lopen kan een probleem zijn. In je eigen huis kun je ervoor kiezen om een traplift te monteren.

De elektrische rolstoel

De scootmobiel is een geweldige uitvinding. Het zorgt ervoor, dat wanneer het lichaam niet meer kan je toch nog mobiel bent. Je kunt nog een dagje naar de markt gaan of een rondje maken. Het is heerlijk. Het is goed om na te denken waar je deze gaat parkeren. Het is slim om buiten een afsluitbare ruimte te hebben om hem neer te zetten. Ook is het mogelijk om in je huis een plekje te maken hiervoor. Door hier vooraf over na te denken kun je hier volop van genieten als de tijd komt.

De juiste senioren aanbieding

Natuurlijk kosten de aanpassingen in je huis geld. Wanneer je nog jong genoeg bent kun je het in termijnen doorvoeren. Het zorgt ervoor, dat de investeringen in het aanpassen van je huis betaalbaar blijft. Natuurlijk is het slim om te kijken welke senioren aanbiedingen er zijn. Het kan vaak veel geld schelen wanneer je gebruik maakt van een senioren actie voor het aanpassen van je huis.

Het verhuizen naar een reeds compleet als seniorenwoning ingericht huis is natuurlijk ook een optie. Het is echter niet altijd de meest gewenste oplossing.  Het liefste blijven we in onze eigen omgeving wonen.

Recent posts